Post by 'S on Oct 14, 2019 20:15:50 GMT
Violetta Villas
Birth name: Czesława Cieślak
Voice Type: Soprano
Vocal Range: G2–B♭6
Years active: 1960–2011
{Questionable Notes}High Notes:
B7: "Oczy Czarne" live 1996
G♯7: "Oczy Czarne" Various live performances
G7: "Oczy Czarne" Various live performances
F♯7: "Oczy Czarne", "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości "
F7: "Oczy Czarne"
D7: "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości "
C7: "Wygrywamy ", "Dla Ciebie, Miły"
B6: "Ja Jestem Już Taka" Various live performances
Reason: Uncontrolled and/or inhaled, not of a substantial enough quality to warrant counting towards the singer's range.
[Low Notes:
D3: "To Mówią Marakasy"
C3: "Kto Się Komu Śni"
Reason: Uncontrolled, not of a substantial enough quality to warrant counting towards the singer's range.
B7: "Oczy Czarne" live 1996
G♯7: "Oczy Czarne" Various live performances
G7: "Oczy Czarne" Various live performances
F♯7: "Oczy Czarne", "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości "
F7: "Oczy Czarne"
D7: "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości "
C7: "Wygrywamy ", "Dla Ciebie, Miły"
B6: "Ja Jestem Już Taka" Various live performances
Reason: Uncontrolled and/or inhaled, not of a substantial enough quality to warrant counting towards the singer's range.
[Low Notes:
D3: "To Mówią Marakasy"
C3: "Kto Się Komu Śni"
Reason: Uncontrolled, not of a substantial enough quality to warrant counting towards the singer's range.
Significant High Notes:
B♭6: "Dla Ciebie, Miły" Various live performances
F6: "Dla Ciebie, Miły" Various live performances
E♭6: "Gwiazdka z Nieba", "Spójrz Prosto w Oczy" live performance - 1983
D6: "Dla Ciebie, Miły", "Gwiazdka z Nieba", "Spójrz Prosto w Oczy", "Szesnaście Lat"
C♯6: "Jedno Słowo, Matka", "Libiamo Ne' Lieti Calici", "Szesnaście Lat", "Traviata"
C6: "Jak Nazwać Miłość", "Libiamo Ne' Lieti Calici", "Malagueña", "Mechaniczna Lalka" live performance - 1983, "Spójrz Prosto w Oczy", "Traviata"
B5: "Jak Nazwać Miłość", "Jedno Słowo, Matka", "Marzeń Moich Nie Zna Nikt", "Mechaniczna Lalka" '60s original version, "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości", "Oczy Czarne" live 1996, "Pocałunek Ognia" Various live performances, "Spójrz Prosto w Oczy", "Traviata", "Wszędzie Gdzie Ty"
B♭5: "Dla Ciebie, Miły", "Dzikuska", "Granada", "Jesteś Mi Potrzebny", "Libiamo Ne' Lieti Calici", "Malagueña", "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości", "Parody of a Roman Opera", "Szaloną Być", "Szesnaście Lat", "Traviata", "Tylko Tobie" live 1996, "Zaproś Mnie do Tańca"
A5: "Całuj Gorąco", "Granada", "Jesteś Mi Potrzebny", "L'amour Est un Oiseau Rebelle" live - The Violetta Villas Show, "Malagueña", "Mechaniczna Lalka" '60s original version, "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości", "Si Señor", "Szaloną Być", "Szesnaście Lat", "Taki Mróz", "Traviata", "Tylko Tobie", "Wszędzie Gdzie Ty", "Zabierz Mnie z Barcelony", "Zaproś Mnie do Tańca", "Zostanę z Tobą"
G♯5: "Całuj Gorąco", "Granada", "Laleczka" Various live performances, "L'amour Est un Oiseau Rebelle" live - The Violetta Villas Show, "Libiamo Ne' Lieti Calici", "Nie Jestem Taka Zła", "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości", "Szesnaście Lat", "Traviata", "Zabierz Mnie z Barcelony", "Zaproś Mnie do Tańca", "Zostanę z Tobą"
G5: "Ale Mróz", "Całuj Gorąco", "Jesteś Mi Potrzebny", "Laleczka" Various live performances, "L'amour Est un Oiseau Rebelle" live - The Violetta Villas Show, "Libiamo Ne' Lieti Calici", "Oczy Czarne" Various live performances, "Parody of a Roman Opera", "Szaloną Być", "Szczęścia Nie Szukaj Daleko" Various live performances, "To Mówią Marakasy", "Tylko Tobie", "Wszędzie Gdzie Ty", "Zaproś Mnie do Tańca"
F♯5: "Ale Mróz", "Amoroso", "Nie Jestem Taka Zła", "Oczy Czarne", "To Mówią Marakasy", "Tylko Tobie", "Wszędzie Gdzie Ty"
F5: "Ale Mróz", "Jak Nie to Nie ", "Józek", "Laleczka" Various live performances, "Live a cappella, 1983", "Miłość, To Ty i Ja", "Parody of a Roman Opera", "Port Bez Mew", "Szczęścia Nie Szukaj Daleko" Various live performances, "Szczęście [Bonheur]" live in Kraków 2006, "Złota Maska" Various live performances
E5: "Ave Maria No Morro", "Będę Wędrować do Ciebie", "Jak w Serenadzie" Various live performances, "My Heart Belongs to Daddy", "Oczy Czarne", "Pocałunek Ognia", "To Mówią Marakasy", "Wygrywamy", "Złota Maska" Various live performances
E♭5: "Ave Maria No Morro", "Błękitna Tarantella", "Miłość, To Ty i Ja", "Port Bez Mew", "Szczęścia Nie Szukaj Daleko" Various live performances, "Szczęście [Bonheur]" Various live performances
D5: "Ja Jestem Już Taka" Various live performances, "Jak w Serenadzie" Various live performances, "Już Północ", "Marzeń Moich Nie Zna Nikt", "Ona Ma 20 Lat", "Pocałunek Ognia", "Strangers in the Night ", "Wiatraki na Wzgórzach", "Wygrywamy", "Złota Maska" Various live performances
C♯5: "Bardzo Proszę Idź", "Ja Ci Nie Wierzę", "Ja Jestem Już Taka", "Ja Jestem Już Taka" Various live performances, "Mamma Son Tanto Felice", "Marzeń Moich Nie Zna Nikt", "Nie Pragnę Złota", "What Now My Love", "Wiatraki na Wzgórzach"
C5: "Ali Alo", "Całę Miasto o Tym Wie", "Cóż Mogę Ci Dać", "Czterdzieści Kasztanów", "Czy Pani Tańczy Twista", "If You Go Away" live - The Violetta Villas Show, "Ja Jestem Violetta", "Ja Nie Mogę Tamtej Drugiej Znieść", "Kiedy Allach Szedł", "Kocham Jurka", "Moja Warszawo" live 1993 - Teatr Roma, "Nic Nikomu Nie Mów", "Nie Ma Takich Oczu", "Non C'est Rien", "Ożeń Się Johnny", "Przed nami Dzień", "Przyjdzie na To Czas" Various live performances, "Pucybut z Rio", "Sosna z Mego Snu", "Taki Mróz", "Tango Zazdrości", "Tatusiu", "Telefon do Ciebie", "Tygrysiątko", "W Lewinie Koło Kudowy", "Wiatraki na Wzgórzach", "Zorro"
Significant Low Notes:
B♭3: "Ali Alo", "Czy Pani Tańczy Twista", "Do Ciebie, Mamo", "Ja Jestem Violetta", "Jak Nie to Nie", "Józek", "Nie Ma Takich Oczu", "Nie Pragnę Złota", "Ożeń Się Johnny", "Przyjdzie na To Czas", "Taki Mróz", "Tiritomba", "What Now My Love", "Zabierz Mnie z Barcelony"
A3: "Ale Mróz", "Ali Alo", "Andaluzja", "Bardzo Proszę Idź", "Błękitna Tarantella", "Całuj Gorąco", "Czika Helka", "Do Twarzy Mi w Fartuszku", "Ja Nie Mogę Tamtej Drugiej Znieść", "Jak Nie to Nie", "Jesteś Mi Potrzebny", "Już Północ", "Kocham Jurka", "Malagueña", "Nic Nikomu Nie Mów", "Niezwykły Dzień", "Ożeń Się Johnny", "Przed nami Dzień", "Przyjdzie na To Czas", "Sosna z Mego Snu", "Strangers in the Night", "Szczęścia Nie Szukaj Daleko" Various live performances, "Szesnaście Lat", "Tango Zazdrości", "Tatusiu", "Telefon do Ciebie", "To Mówią Marakasy", "Uważaj", "W Zakopanem Pada Deszcz", "What Now My Love", "Wśród Nocnej Ciszy", "Wszędzie Gdzie Ty", "Zostanę z Tobą"
G♯3: "Całuj Gorąco", "Czika Helka", "Do Ciebie, Mamo", "Dzikuska", "Ja Jestem Violetta", "Ja Nie Mogę Tamtej Drugiej Znieść", "Józek", "Kiedy Allach Szedł", "Kokosy", "Malagueña", "Marianna Ruda", "My Heart Belongs to Daddy", "Nie Jestem Taka Zła", "Nie Myśl o Mnie Źle" 'Four-part Harmony' version, "Nie Pragnę Złota", "Non C'est Rien", "Port Bez Mew", "Powrócisz Tu", "Strangers in the Night", "Szesnaście Lat", "Wracam", "Zostanę z Tobą"
G3: "Ale Mróz", "Bardzo Proszę Idź", "Błękitna Tarantella", "Całę Miasto o Tym Wie", "Czterdzieści Kasztanów", "Dla Ciebie, Miły", "Do Twarzy Mi w Fartuszku", "Dzikuska", "Dzisiaj w Betlejem", "Figa z Makiem", "Gwiazdka z Nieba", "Ja Nie Mogę Tamtej Drugiej Znieść", "Jak Nie to Nie", "Jesteś Mi Potrzebny", "Już Północ", "Kiedy Allach Szedł", "Kocham Jurka", "Kokosy", "Malagueña" Various live performances, "Mamma Son Tanto Felice", "Marzeń Moich Nie Zna Nikt", "Mazurskie Wspomnienia", "Mechaniczna Lalka" '60s original version, "Miłość, To Ty i Ja", "Moja Warszawo" live 1993 - Teatr Roma, "Nic Nikomu Nie Mów", "Nie Ma Takich Oczu", "Nie Myśl o Mnie Źle" 'Four-part Harmony' version, "Niezwykły Dzień", "Non C'est Rien", "Ona Ma 20 Lat", "Ożeń Się Johnny", "Port Bez Mew", "Przed nami Dzień", "Przyjdzie na To Czas", "Pucybut z Rio", "Si Señor", "Sosna z Mego Snu", "Strangers in the Night", "Taki Mróz", "Tatusiu", "Telefon do Ciebie", "To Mówią Marakasy", "Tygrysiątko", "Uśmiechem Miłość Się Zaczyna", "W Lewinie Koło Kudowy", "W Zakopanem Pada Deszcz", "What Now My Love", "Wiatraki na Wzgórzach", "Wracam", "Wśród Nocnej Ciszy", "Wszędzie Gdzie Ty", "Wygrywamy", "Zdecyduj Się", "Zorro", "Zostanę z Tobą"
F♯3: "Amoroso", "Ave Maria No Morro", "Będę Wędrować do Ciebie", "Cóż Mogę Ci Dać", "Czterdzieści Kasztanów", "Do Ciebie, Mamo", "Gdy Nie Wiesz Serca Zapytaj", "Granada", "If You Go Away" live - The Violetta Villas Show, "Ja Śpiewam Piosenki" Various live performances, "Jedno Słowo, Matka", "Kocham Jurka", "Lulajże Jezuniu", "Malagueña" Various live performances, "Melancholia" Various live performances, "Nie Jestem Taka Zła", "Nie Myśl o Mnie Źle" 'Four-part Harmony' version, "Non C'est Rien", "Oczy Czarne", "Pójdźmy Wszyscy do Stajenki", "Przyjdzie na To Czas" Various live performances, "Si Señor", "Spójrz Prosto W Oczy", "Szczęście [Bonheur]", "Tatusiu", "Tygrysiątko", "Tylko Tobie", "Wiedz o Mnie Wszystko", "Zdecyduj Się"
F3: "Bóg Się Rodzi", "Całę Miasto o Tym Wie", "Cóż Mogę Ci Dać", "Dla Ciebie, Miły", "Figa z Makiem", "Gdy Nie Wiesz Serca Zapytaj", "Gdy Się Chrystus Rodzi", "Gwiazdka z Nieba", "Ja Ci Nie Wierzę", "Ja Jestem Już Taka", "Ja Jestem Violetta", "Jak To Było", "Ja Śpiewam Piosenki" Various live performances, "Jezus Malusieńki", "Laleczka" Various live performances, "Miłością Znów Żyję [Those Were the Days]" Various live performances, "Miłość, To Ty i Ja", "Moja Warszawo" live 1993 - Teatr Roma, "Niezwykły Dzień", "Non C'est Rien", "Ona Ma 20 Lat", "Pocałunek Ognia", "Pójdźmy Wszyscy do Stajenki", "Przyjdzie na To Czas", "Pucybut z Rio", "Powrócisz Tu", "Spójrz Prosto w Oczy", "Szaloną Być", "Szczęścia Nie Szukaj Daleko" Various live performances, "Szczęście [Bonheur]" Various live performances, "Uśmiechem Miłość Się Zaczyna", "W Lewinie Koło Kudowy", "Wiatraki na Wzgórzach", "Wśród Nocnej Ciszy", "Zaproś Mnie do Tańca", "Zorro"
E3: "Ave Maria No Morro", "Będę Wędrować do Ciebie", "Bóg Się Rodzi", "Całę Miasto o Tym Wie", "Czterdzieści Kasztanów", "Gdy Nie Wiesz Serca Zapytaj", "Gdy Się Chrystus Rodzi", "If You Go Away" live - The Violetta Villas Show, "Ja Ci Nie Wierzę", "Ja Jestem Już Taka" Various live performances, "Jak Nazwać Miłość", "Jedno Słowo, Matka", "Kto Się Komu Śni", "L'amour Est un Oiseau Rebelle" live - The Violetta Villas Show, "List do Matki" live 1989 - Chicago, "Lulajże Jezuniu", "Melancholia" Various live performances, "Nie Jestem Taka Zła", "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości", "Nie Zatrzymuj Mnie Nianiu", "Oczy Czarne" Various live performances, "Piosenka z Przyszłości" '60s original version, "Pocałunek Ognia", "Pójdźmy Wszyscy do Stajenki", "Przed nami Dzień", "Szczęście [Bonheur]" live in Kraków 2006, "Si Señor", "Spójrz Prosto w Oczy", "Wiedz o Mnie Wszystko"
E♭3: "Bóg Się Rodzi", "Gdy Się Chrystus Rodzi", "If You Go Away" live - The Violetta Villas Show, "Jak Nazwać Miłość", "Jezus Malusieńki", "Laleczka" Various live performances, "Mazurskie Wspomnienia", "Miłością Znów Żyję [Those Were the Days]" Various live performances, "My Heart Belongs to Daddy", "Nie Zatrzymuj Mnie Nianiu", "Pocałunek Ognia", "Przed nami Dzień", "W Lewinie Koło Kudowy"
D3: "Cicha Noc", "Dzisiaj w Betlejem", "Ja Jestem Już Taka" Various live performances, "Jak To Było", "Jak w Serenadzie" Various live performances, "L'amour Est un Oiseau Rebelle" live - The Violetta Villas Show, "Mazurskie Wspomnienia", "Melancholia" Various live performances, "Moja Warszawo" live 1993 - Teatr Roma, "Nie Ma Miłości Bez Zazdrości", "Piosenka z Przyszłości" '60s original version, "Strangers in the Night ", "Taki Mróz", "Tylko Tobie", "W Lewinie Koło Kudowy" Various live performances
C♯3: "Ja Śpiewam Piosenki" Various live performances, "Jak w Serenadzie" Various live performances, "Melancholia" Various live performances, "Nie Zatrzymuj Mnie Nianiu"
C3: "Cicha Noc", "Laleczka" Various live performances, "Untitled Live Performance"
B2: "Ja Jestem Już Taka" live a cappella - 2007
B♭2: "Untitled 2006 Live Performance"
G♯2: "Ja Jestem Już Taka" live a cappella - 2007, "Untitled 2006 Live Performance"
G2: "Ja Jestem Już Taka" live a cappella - 2007
.......................................................
Underlines mark notes that are obscured in the song mix.
Italics mark non-melodic vocals.
Bold marks particularly impressive vocal moments.
{Notewatched Material}
Rendez-Vous z Violettą Villas [1962]
Violetta Villas [1966]
Dla Ciebie Miły [1968]
O Miłości... [1969]
Nie Ma Miłości Bez Zazdrości [1977]
Najpiękniejsze Kolędy [1992]
Laleczka [1994] · live album ·
Pocalunek Ognia [2000] · compilation album ·
Gdy Się Chrystus Rodzi... [2001]
Kolędy [2004]
Na Pocieszenie Serca I Uniesienie Ducha [2007]
The very best of: Bursztynowa Kolekcja [2015] · live album/compilation album ·
+ Various live performances, TV performances etc.
Rendez-Vous z Violettą Villas [1962]
Violetta Villas [1966]
Dla Ciebie Miły [1968]
O Miłości... [1969]
Nie Ma Miłości Bez Zazdrości [1977]
Najpiękniejsze Kolędy [1992]
Laleczka [1994] · live album ·
Pocalunek Ognia [2000] · compilation album ·
Gdy Się Chrystus Rodzi... [2001]
Kolędy [2004]
Na Pocieszenie Serca I Uniesienie Ducha [2007]
The very best of: Bursztynowa Kolekcja [2015] · live album/compilation album ·
+ Various live performances, TV performances etc.