Post by paralipan on Mar 14, 2022 17:41:31 GMT
Alexandra Irina Măruță: (23.08.1986)
Vocal Range: D3 - A5
Significant High Notes:
A5 ("Pas cu Pas")
G♯5 ("Silent Night")
G5 ("Un Minut, O Secundă")
F♯5 ("Bine, Bine", "Poate")
F5 ("Ascultă-ți Inima", "Băieții și Fetele ce Vor", "Dacă Ești Lângă Mine", "E Vina Ta", "Poate", "Voi Fi cu Tine", "Vrei Să-mi Cumperi Dragostea", "Zâmbesc și Gata")
E5 ("Dragostea Rămâne", "Fierbinte", "Pentru Tine", "Problema Ta", "Rămâi cu Mine", "Silent Night", "Timpul", "Tragedy")
E♭5 ("Ascultă-ți Inima", "Avioane de Hârtie", "Barcelona", "Brațe Străine", "Colț De Suflet", "Dacă Ești Lângă Mine", "Dracula, My Love", "Invisible", "Îngerii", "Iubește-mă Azi, Iubește-mă Mâine", "Just a Little Love", "Lie To Me", "Move Your Body", "Pas cu Pas", "Put Your Spell on Me", "Sărutul Nopților de Rai", "Shukar", "Un Lucru să-mi Dai", "Un Minut, O Secundă", "V.I.P.", "Vis De Iarnă", "Voi Fi cu Tine", "Vreau Sărutarea Ta", "You're My Star")
D5 ("Acasă de Crăciun", "Altă Viață", "Bine, Bine", "Dă-mi o Clipă", "De-ai fi un Înger", "Doar o Clipă", "Dragostea Rămâne", "Fac Doar ce Vreau", "Femeia", "Floare De Nu-mă-Uita", "Inevitabil Va Fi Bine", "Între Noi nu mai e Nimic", "O, Ce Veste Minunată", "One In A Million", "Poate", "Semne", "Silent Night", "Tu Y Yo", "Ține-te Bine", "Vreau Doar Iubirea Ta", "We Go Crazy", "Without You", "Zâmbesc și Gata")
C♯5 ("Abelia", "Cerul De-ar Cădea", "Deschideți Poarta", "Dracula, My Love", "E Vina Ta", "Fierbinte", "Inima Mea", "Iubește-mă Azi, Iubește-mă Mâine", "Iubirea Schimbă Tot", "Just a Little Love", "La Refren", "Lucru Mare-i Omenia", "Mi-ai Luat Mințile", 'Nebuni în Noapte", "Niciodată să Nu Spui Niciodată", "Nu Doar de Ziua Mea", "Numai La Doi", "Ocean De Vise", "Pas cu Pas", "Pentru Tine", "Rămâi cu Mine", "Solamente Tú"Live "Marea Iubire ZU" 2022, "Sudamericana", "Timpul", "Unde-s Doi", "Vina Mea", "Voi Fi cu Tine", "Vrei Să-mi Cumperi Dragostea", "What About Us")
C5 ("Adio", "Amnezie", "Aripi De Iubire", "Avioane de Hârtie", "Băieții și Fetele ce Vor", "Butterfly", "Bye, Bye Baby", "Doar o Clipă", "Dumnezeu Împarte la Tot Omul", "Fericirea Nu se dă pe Bani", "Give Me Some More", "Indiferența", "Inimi de Ceară", "Invisible", "Jumătatea Mea Mai Bună", "K la Meteo", "Lângă Tine", "No Mercy", "Nos Fuimos Lejos", "Numai La Doi", "O, Ce Veste Minunată", "Omul de Inimă Rea", "Put Your Spell on Me", "Sărutul Nopților de Rai", "Semne", "Somthing New", "Supereroi", "Sweet Dreams", "Telephone", "Tu Y Yo", "Un Minut, O Secundă", "V.I.P.", "Vreau Doar Iubirea Ta", "Why", "Without You")
B4 ("Acasă de Crăciun", "Altă Viață", "Bine, Bine", "Cerul De-ar Cădea", "Colț De Suflet", "Dacă Ești Lângă Mine", "Dă-mi o Clipă", "De-ai fi un Înger", "Deschide Ușa, Creștine", "Doamna și Vagabondul", "Dragostea Rămâne", "Femeia", "Inevitabil Va Fi Bine", "Între Noi nu mai e Nimic", "Iubirea Schimbă Tot", "Lie To Me", "Niciodată să Nu Spui Niciodată", "Noi Umblăm să Colindăm", "Numai La Doi", "Poate", "Problema Ta", "Speranța Mea", "Sunt Puternică", "Sus, La Poarta Raiului", "Tragedy", "Un Lucru să-mi Dai", "Unde-s Doi", "Vis De Iarnă", "Vreau Sărutarea Ta", "Vrei Să-mi Cumperi Dragostea", "We Go Crazy", "You're My Star")
B♭4 ("Abelia", "Amnezie", "Aripi De Iubire", "Ascultă-ți Inima", "Barcelona", "Brațe Străine", "Bye, Bye Baby", "Cuvântul și Omenia", "Deschideți Poarta", "Deșteaptă-te Române"Live, "Doar o Clipă", "Dracula, My Love", "E Vina Ta", "Fac Doar ce Vreau", "Fericirea Nu se dă pe Bani", "Give Me Some More", "Iartă Frate ca să Fii Iertat", "Indiferența", "Inimi de Ceară", "Îngerii", "Jumătatea Mea Mai Bună", "Just a Little Love", "La Refren", "Lângă Tine", "Mi-ai Luat Mințile" "Nebuni în Noapte", "No Mercy", "Numai La Doi", "Ocean De Vise", "One In A Million", "Pas cu Pas", "Pentru Tine", "Shukar", "Silent Night", "Solamente Tú"Live "Marea Iubire ZU" 2022, "Something New", "Sudamericana", "Supereroi", "Sweet Dreams", "Tu Y Yo", "Ține-te Bine", "V.I.P.", "Voi Fi cu Tine", "Vreau Doar Iubirea Ta", "What About Us", "Why", "Zâmbesc și Gata")
Significant Low Notes
B♭3 ("Abelia", "Amnezie", "Ascultă-ți Inima", "Băieții și Fetele ce Vor"," Cuvântul și Omenia", "De-ai fi un Înger", "Deschideți Poarta", "Dracula, My Love", "Dumnezeu Împarte la Tot Omul", "Fac Doar ce Vreau", "Fierbinte", "Iubește-mă Azi, Iubește-mă Mâine", "Lucru Mare-i Omenia", "Nebuni în Noapte", "Niciodată să Nu Spui Niciodată", "Poate", "Semne", "Silent Night", "Solamente Tú"Live "Marea Iubire ZU" 2022, "Voi Fi cu Tine", "Vrei Să-mi Cumperi Dragostea")
A3 ("Adio", "Altă Viață", "Butterfly", "Brațe Străine", "Cântecele Mele", "Dacă Ești Lângă Mine", "Deschide Ușa, Creștine", "Doar o Clipă", "Dorul", "Fericirea Nu se dă pe Bani", "Floare De Nu-mă-Uita", "Îngerii", "Indiferența", "Inimi de Ceară", "K la Meteo", "Nos Fuimos Lejos", "O, Ce Veste Minunată", "Omul de Inimă Rea", "Sunt Puternică", "Sus, La Poarta Raiului", "Timpul", "Unde-s Doi", "V.I.P.", "Vreau Sărutarea Ta", "We Go Crazy", "What About Us", "Without You", "You're My Star")
G♯3 ("Cerul De-ar Cădea", "Colț De Suflet", "Deschideți Poarta", "Just a Little Love", "Moș Crăciun", "Lângă Tine", "Lucru Mare-i Omenia" "Ocean De Vise", "One In A Million", "Pas cu Pas", "Problema Ta", "Silent Night", "Supereroi", "Tragedy", "Un Lucru să-mi Dai", "Vina Mea")
G3 ("Aripi De Iubire", "Ascultă-ți Inima", "Avioane de Hârtie", "Băieții și Fetele ce Vor", "Dar-ar Naiba în Tine Dragoste", "Dracula, My Love", "Dumnezeu Împarte la Tot Omul", "Fac Doar ce Vreau", "Fericirea Nu se dă pe Bani", "Lie To Me", "Pentru Tine", "Poate", "Put Your Spell on Me", "Rămâi cu Mine", "Shukar", "Vis De Iarnă", "Voi Fi cu Tine", "Vreau Doar Iubirea Ta", "Why")
F♯3 ("Dragostea Rămâne", "Fierbinte", "Give Me Some More", "Just a Little Love", "La Refren", "Nebuni în Noapte", "Pas cu Pas", "Solamente Tú"Live "Marea Iubire ZU" 2022, "Sunt Puternică", "Timpul")
F3 ("Ascultă-ți Inima", "Cuvântul și Omenia", "De-ai fi un Înger", "Iubește-mă Azi, Iubește-mă Mâine", "One In A Million", "Sărutul Nopților de Rai", "Vreau Doar Iubirea Ta", "Zâmbesc și Gata")
E3 ("Băieții și Fetele ce Vor", "Deșteaptă-te Române"Live, "Without You")
D3 ("Zâmbesc și Gata")
{Younger Range}
F♯5 ("Eu aș Da")
F5 ("Pe Tine Te Iubesc", "Sună Telefonul")
E♭5 ('Eu aș Da")
D5 ("Everything", "Pe Tine Te Iubesc")
C♯5 ("În Miez de Noapte", "În Noapte Mă Trezesc")
C5 ("Eu aș Da", "Everything", "Nu Regret", "Sună Telefonul', "Te Vreau Cu Mine")
B4 ("Pe Tine Te Iubesc")
B♭4 ("Everything", "În Miez de Noapte", "Nu Regret")
B♭3 ("Nu Regret", "Pe Tine Te Iubesc")
A3 ("Sună Telefonul")
G♯3 ('În Miez de Noapte", "Sună Telefonul")
G3 ("Eu aș Da", "În Noapte Mă Trezesc", "Nu Regret")
F♯3 ("În Miez de Noapte", "Te Vreau Cu Mine")
E3 ("Te Vreau Cu Mine")
Andra (2001) (F♯3 - F5 - F♯5)
F♯5 ("Eu aș Da")
F5 ("Pe Tine Te Iubesc", "Sună Telefonul")
E♭5 ('Eu aș Da")
D5 ("Everything", "Pe Tine Te Iubesc")
C♯5 ("În Miez de Noapte", "În Noapte Mă Trezesc")
C5 ("Eu aș Da", "Everything", "Nu Regret", "Sună Telefonul', "Te Vreau Cu Mine")
B4 ("Pe Tine Te Iubesc")
B♭4 ("Everything", "În Miez de Noapte", "Nu Regret")
B♭3 ("Nu Regret", "Pe Tine Te Iubesc")
A3 ("Sună Telefonul")
G♯3 ('În Miez de Noapte", "Sună Telefonul")
G3 ("Eu aș Da", "În Noapte Mă Trezesc", "Nu Regret")
F♯3 ("În Miez de Noapte", "Te Vreau Cu Mine")
E3 ("Te Vreau Cu Mine")
Andra (2001) (F♯3 - F5 - F♯5)
{Questionable Notes}
G♯5 ("Problema Ta"[1])
G5 ("Aripi De Iubire"[1])
F♯5 ("Rămâi cu Mine"[1])
F♯3 ("Floare De Nu-mă-Uita"[1])
E3 ("Ascultă-ți Inima"[1], "Just a Little Love"[1], "Pas cu Pas",[1])
E♭3 ("Vreau Doar Iubirea Ta"[1])
[1] marks yelps and short trills in high range or anacrusis and short dips in low range.
[2] marks notes of questionable identity that cannot be confirmed to be the singer in question.
[3] marks non-melodic notes that don't have a significant enough pitch to warrant inclusion.
[4] marks notes that possess uncertain pitch or have been pitch-shifted.
[5] marks notes that do not fit the previous criteria but are not of a substantial enough quality to warrant counting towards the singer's range
G♯5 ("Problema Ta"[1])
G5 ("Aripi De Iubire"[1])
F♯5 ("Rămâi cu Mine"[1])
F♯3 ("Floare De Nu-mă-Uita"[1])
E3 ("Ascultă-ți Inima"[1], "Just a Little Love"[1], "Pas cu Pas",[1])
E♭3 ("Vreau Doar Iubirea Ta"[1])
[1] marks yelps and short trills in high range or anacrusis and short dips in low range.
[2] marks notes of questionable identity that cannot be confirmed to be the singer in question.
[3] marks non-melodic notes that don't have a significant enough pitch to warrant inclusion.
[4] marks notes that possess uncertain pitch or have been pitch-shifted.
[5] marks notes that do not fit the previous criteria but are not of a substantial enough quality to warrant counting towards the singer's range
{Discography}
Andra (2001) (F♯3 - F5 - F♯5) [1]
Vreau Sărutarea Ta 2003 (G3 - F5 - F♯5)
Rănâi cu Mine (2005) (E3 - F5 - G5)
De la Frate la Soră (2007) (F3 - C♯5) [3]
Vis de Iarnă (2007) (G3 - E5 - G♯5)
Dragostea rămâne (2008) (F3 - E5)
Iubește-mă Azi, Iubește-mă Mâine (2009) (D3 - E5 - F5)
O Familie Populară (2010) (G3 - C5) [3]
Ineviatbil va fi Bine (2013) (F3 - E♭5)
Iubirea Schimbă Tot (2017) (E3 - E♭5)
[1] marks questionable age
[3] marks the number of songs she sings on
Andra (2001) (F♯3 - F5 - F♯5) [1]
Vreau Sărutarea Ta 2003 (G3 - F5 - F♯5)
Rănâi cu Mine (2005) (E3 - F5 - G5)
De la Frate la Soră (2007) (F3 - C♯5) [3]
Vis de Iarnă (2007) (G3 - E5 - G♯5)
Dragostea rămâne (2008) (F3 - E5)
Iubește-mă Azi, Iubește-mă Mâine (2009) (D3 - E5 - F5)
O Familie Populară (2010) (G3 - C5) [3]
Ineviatbil va fi Bine (2013) (F3 - E♭5)
Iubirea Schimbă Tot (2017) (E3 - E♭5)
[1] marks questionable age
[3] marks the number of songs she sings on
.................................................................
Blue marks falsetto or whistle notes
Italics mark non-melodic notes
Underlines mark background or obscured in the mix notes
Bold marks noteworthy passages